Domotor.pl » Wełna

Shabby Chic Wnętrze Vintage Łóżka i meble

Shabby Chic Unikatowy sklep z materacami i łóżkami w Raciborzu Czytaj więcej »

MARZYSZ O PRAWDZIWEJ WEŁNIE CAMEL? ZOBACZ VIDEO

Pościel z wełny camel ma właściwości termoregulacyjne, dzięki czemu pomaga w utrzymaniu właściwej temperatury Twojego ciała. W nocy nie pocisz się, nie przegrzewasz w okresie letnim, a zimą Twoje ciało natychmiast się ogrzewa i lepiej zasypiasz. Czytaj więcej »

SZUKASZ PRAWDZIWEJ POŚCIELI WEŁNIANEJ MERYNOS?

Szukasz prawdziwej wełny merynos?
Marzysz by spać jak król w pościeli z wełny merynos?
Zobacz naszą zaskakującą ofertę na komplety pościeli merynos.

koldra-welniana-Merynos

http://przyjemnysen.pl/po%C5%9Bciel%20z%20we%C5%82ny%20merynos/posciel-merynos-komplet

IFrame

Pościel z wełny Merynos dzięki swej puszystości i delikatności
zalicza się do najcieplejszych wełen pochodzenia zwierzęcego.

Zdrowotne właściwości wełny są znane od wieków,
jednak z postępem medycyny odkrywamy jeszcze więcej
leczniczych zalet wełny Merynos.

Pościel z wełny Merynos ma właściwości termoregulacyjne,
dzięki czemu pomaga w utrzymaniu właściwej temperatury Twojego ciała.
W nocy nie pocisz się, nie przegrzewasz w okresie letnim,
a zimą Twoje ciało natychmiast się ogrzewa i lepiej zasypiasz.

Idealna zarówno na lato jak i zimę.

Gęsty, krótki włos w pościeli Merynos jest bardzo trwały nawet po wielokrotnym czyszczeniu.

Nasza oryginalna pościel Merynos posiada naturalną lanolinę w swoim składzie,
która chroni włos przed zabrudzeniem. Lanolina zobojętnia jony dodatnie,
które nastroją Twój zakłócony stresem układ nerwowy.
Dzięki temu ustąpią Ci w sposób naturalny bóle głowy, bóle mięśni,
odczujesz nagły wzrost odporności organizmu
.

Od dawna znane są  właściwości lanoliny jako środka oczyszczającego, wygładzającego i natłuszczającego. Lanolina przenika w głąb skóry reguluje gospodarkę wodną, zmiękcza naskórek oraz zmniejsza szorstkość skóry.

Wełna Merynos poprawi Ci krążenie krwi w organizmie,
zapewni mikromasaż dlatego zalecana jest osobą z niskim
lub wysokim ciśnieniem ponieważ je reguluje.

Jeśli masz jedną z poniższych dolegliwości
to właśnie pościel z wełny Merynos jest dla Ciebie idealna

bóle reumatyczne,
bóle kręgosłupa,

choroby zwyrodnieniowe stawów i kręgosłupa,
choroby zapalne typu reumatoidalnego,
zmiany zwyrodnieniowe stawów,
zespół bolesnego karku,
choroba niedokrwienna kończyn dolnych,
zaburzenia krążenia,
bóle pourazowe,
schorzenia nerek,
zaburzenia termoregulacji,
stany zapalne ścięgien, mięśni i więzadeł,
nerwobóle,
odleżyny.

Wszystkie nasze produkty z wełny są certyfikowane znakiem Woolmark,
Komplety pościeli z wełny  wykonane wg europejskich norm, certyfikaty jakości wydane na całą linię produkcyjną posiadają numer certyfikatu, kupujesz produkt najwyższej jakości.

Jesteśmy liderem w sprzedaży wełny każdego rodzaju,
realizujemy zamówienia detaliczne jak i hurtowe.

Posiadamy w swojej ofercie:

Wełna Merynos,
Wełna Camel,
Wełna Lama,
Wełna Alpaka,
Wełna Kaszmir.

Cudowny płyn Lanolina z aloesem

Lanolina z aloesem

Zastosowanie:

Oryginalna lanolina do prania i konserwacji wyrobów z wełny owczej, lamy,camela, alpaki,merynosa, kaszmiru np. kołder, kocy, dywanów, wykładzin oraz delikatnych tkanin wełnianych, bawełnianych, jedwabnych. Nasza lanolina świetnie sprawdza się przy myciu wnętrza auta tapicerki welurowej jak i skórzanej – czyści i konserwuje.

Nasmarowanie uszczelek zimą powoduję iż nie przymarzają do dzwi. Masz popękane stopy, lanolina z ciepłą wodą idealnie je wygoi. Miska z ciepłą wodą, nakrętka lanoliny i moczenie nóg 20min dziennie załatwią sprawe. Nasza lanolina dzięki zawartości naturalnych składników piorących oraz delikatnemu obojętnemu odczynowi doskonale spełnia wymogi środowiska naturalnego.

Uważaj na tanie podróbki, których mnóstwo w internecie w zaniżonych cenach !

LANOLINA – bogactwo natury

Lanolina z aloesem to wosk chroniący wełnę owiec przed zamoczeniem. Lanolina ma bardzo dobre własności pielęgnacyjne, ze względu na podobny skład do warstwy lipidowej skóry ludzkiej. Lanolina jest naturalnym emulgatorem. Nasza lanolina z aloesem nie rozpuszcza się w wodzie, lecz jest w stanie wchłonąć jej dwukrotną ilość w stosunku do swojej wagi tworząc stabilną emulsję.

Od dawna znane są jej właściwości jako środka oczyszczającego, wygładzającego i natłuszczającego.Lanolina przenika w głąb skóry reguluje gospodarkę wodną, zmiękcza naskórek oraz zm niejsza szorstkość skóry. Lanolina jest emulgatorem przeznaczonym do skóry bardzo suchej i suchej.

Lanolina to surowiec, który od niepamiętnych czasów stosowano do pielęgnacji. Historia lanolinyrozpoczyna się wraz z historią hodowli owiec. Gdy dla owcy zbliża się czas strzyżenia, gruczoły łojowe odkładają na wełnie zwierzęcia grubą warstwę naturalnego tłuszczu, jaki chroni je przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych, takich jak słońce, wiatr czy deszcz.

Ten tłuszczopot wyodrębniany jest podczas prania wełny przed jej dalszą obróbką. Odzyskiwany w ten sposób tłuszcz dał początek przemysłowi lanolinowemuLanolinę oddziela się od wody przez odwirowanie i dzięki następnym operacjom prania oraz oczyszczania uzyskuje się materiał nadający się do celów kosmetycznych.

Lanolina zajmuje czołową pozycję wśród naturalnych układów regulujących gospodarkę wodną skóry i zmiękczających naskórek. Naturalnym czynnikiem zmiękczającym skórę ludzką jest łój, który odgrywa istotną rolę w procesach regulacji jej wilgotności. Elastyczność normalnej, zdrowej skóry zmniejsza się w wyniku utraty wody, przez co staje się ona popękana i szorstka.

Środki zmiękczające skórę nie tylko zapobiegają temu zjawisku, ale mogą również ponownie nawilżać skórę, utrzymując jej prawidłowy bilans wodny. Chociaż lanolina różni się pod względem chemicznym od łoju skóry ludzkiej i spełnia u owcy inne zadanie,  jednak już w czasach starożytnych stosowano ją w jego zastępstwie.

Lanolina jest cenionym środkiem zwilżającym i dyspergującym. W niewielkich ilościach lanolina stosowana jest jako środek przetłuszczający w mydłach i  wyrobach zawierających detergenty syntetyczne, gdzie zapobiega ich wysychaniu i pękaniu. Od dawna znane są jej właściwości jako środka oczyszczającego, wygładzającego i natłuszczającego.

Ze względu na te cechy lekarze dermatolodzy i kosmetolodzy stosują ją jako bazę lub nośnik w maściach, kremach, balsamach, materiałach opatrunkowych.

Działanie lanoliny na skórę jest wielokierunkowe:

  • Spełnia rolę smaru w pęknięciach warstwy rogowej, powodując gładkość i zmniejszenie szorstkości skóry,
  • Tworzy na powierzchni skóry film, dzięki czemu zmniejsza się odparowywanie wody z naskórka o około 20%,
  • Zatrzymuje wodę w pobliżu powierzchni skóry,
  • Wykazuje dużą zdolność penetracji, dobrze przenika w głąb naskórka
  • Aloes w naszej oryginalnej lanolinie przede wszystkim znany jest z łagodzenia problemów skórnych –oparzeń, podrażnień, alergii. Aloes roślina ta ma także inne, mniej znane, jednak nie mniej korzystne zastosowania. Należą do nich wspomaganie detoksykacji organizmu, układu krążenia oraz działanie przeciwbólowe. Aloes obfituje w wiele witamin A, B1, B2, B6, B12, C, E, kwas foliowy, niacynę,składniki mineralne: wapń, żelazo, mangan, miedź, cynk i magnez,

Przyczyny zawału, objawy zawału, profilaktyka przedzawałowa.

Co to jest zawał serca, jak się przednim bronić?

Czy pościel wełniana pomoże zapobiec zawałom

udarom czy wylewom? Zobacz video